Stekta kryddiga korvar med fikonsalsa

Stekta kryddiga korvar med fikonsalsa

Steka För 11 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Santoreggia 300 g
  • 1 pkt Scan Red Hot Chorizo 300 g

FIKONSALSA

  • 2-3 msk råsocker
  • ½ dl pressad saft av citron
  • 3 syrliga äpplen gärna röda
  • 2 färska eller 2 torkade fikon
  • salt och peppar
Gör så här Blanda socker och citronsaft, den mindre mängden socker till torkade fikon. Låt koka ihop ca 5 minuter till en simmig lag. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skölj de färska fikonen. Skär dem i bitar. Tillsätt äpplen och fikon. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek korvarna 5-8 minuter i en stekpanna. Skär i bitar. Servera med ljummen salsa.