Lammfärsbiffar med bacon och lime, vitlök och äppelraita

Lammfärsbiffar med bacon och lime, vitlök och äppelraita

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan lammfärs
  • 1 pkt Scan Piggham bacon 140 g
  • ½ dl ströbröd
  • ¾ dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 färska chilifrukter
  • ½ purjolök
  • 1 ägg
  • 1 lime
  • 1 tsk Garam Masala
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör

ÄPPELRAITA

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 sött äpple
  • 50 g cashew- eller hasselnötter
  • 2 krm salt
Gör så här Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla 10 min. Pressa vitlöken. Hacka bacon och chili fint. Strimla purjolöken. Blanda samman färs, ströbrödblandningen, ägg, vitlök, bacon, purjolök och chili. Riv limeskalet. Pressa limen. Tillsätt limeskal, limesaft, Garam Masala, salt och peppar. Forma 12 biffar och lägg på en vattensköljd skärbräda. Blanda yoghurt och mynta. Stek senapsfröna i olja tills de börjar poppa. Kärna ur äpplet. Finhacka äpple och nötter. Blanda ner nötter, äpple, senapsfrö, sesamolja och salt i såsen. Stek biffarna i smör i stekpanna sammanlagt ca 10 min. Vänd biffarna några gånger under tiden. Servera biffarna med äppelraita och kokt ris.