Grillad entrecôte med bakad sötpotatis i klyftor och mango- och avokadosalsa

Grillad entrecôte med bakad sötpotatis i klyftor och mango- och avokadosalsa

För 2 personer
Ingredienser
  • 2 skivor Scan entrecôte ca 300 g
  • smör
  • salt och svartpeppar

SÖTPOTATIS

  • 400-500 g sötpotatis
  • 1-2 tsk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

MANGO- OCH AVOKADOSALSA

  • 1 mango
  • ½ avokado
  • saften av ½ lime
  • ½ tsk röd chili finhackad
  • 2 tsk färsk koriander eller persilja hackad
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö över salt och peppar. Låt steka i 15 min. Skär loss fruktköttet från mangokärnan och skala sedan frukten. Kärna och gröp ur avokadon med en sked. Skär mango och avokado i små tärningar. Lägg i en skål och pressa över limesaft. Tillsätt chili och koriander och rör om försiktigt. Stek köttet i smör i en stekpanna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Servera entrecôten med bakad sötpotatis och mango- och avokadosalsa.