Strimlad skinka i kokos och curryärter

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham färsk skinka i strimlor
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • 2 dl kokosmjölk osötad
  • 1 spansk peppar
  • rivet skal från 1 lime
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk curry
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 100 g haricots verts
  • 100 g petits pois (små gröna ärter)
  • 100 g sockerärter
Gör så här Koka upp grönsaksbuljong och grädde en i en stor kastrull. Lägg i skinkan och låt koka i ca 20 minuter. Blanda maizena och kokosmjölk. Rör ner i grytan. Låt grytan få ett hastigt uppkok. Ta ur kärnorna ur pepparn, hacka den och riv limeskal. Smaka av grytan med fisksås och lite limesaft. Skiva schalottenlök, fräs curry i smör, tillsätt de tinade ärtorna samt schalottenlöken. Servera grytan med curryärtorna och basmatiris.