Skinkcouscous

Skinkcouscous

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g färdig Scan julskinka
  • 4 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 4 dl couscous
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g färska champinjoner
  • ½ aubergine
  • ½ zucchini
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • Salt och peppar till smaksättning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 lime
Gör så här Koka upp vatten med lite smör i en gryta och tillsätt couscous. Ställ grytan åt sidan och låt couscousen svälla och svalna. Under tiden hackar du lök och vitlök. Skär därefter aubergine och zucchini i små tärningar, champinjonerna i skivor och skinkan i strimlor. Fräs löken och champinjonerna och lägg i grytan. Stek grönsakerna, tillsätt skinkan, strimla tomaterna och blanda sedan alltsammans med couscousen i grytan. Smaksätt med salt och peppar. Yoghurten blandar du med saften och rivet skal från lime. Smaksätt med salt och servera tillsammans med couscousen.