Schnitzel med risonisallad
Schnitzel med risonisallad

Schnitzel med risonisallad

En italiensk klassiker med krispig schnitzel, fyllig tomatsås och fräsch sallad. Perfekt för en smakrik middag!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan fryst schnitzel
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten schalottenlök eller gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • Salt, svartpeppar
  • 2 dl Parmesan

Risonisallad

  • 3 dl risoni
  • 1 liten zucchini, tärnad
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • 100 g babyspenat eller ruccola
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt, svartpeppar
Gör så här Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs finhackad lök och riven vitlök tills de mjuknar. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, oregano, chiliflakes, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i ca 15 minuter tills den tjocknar. Rör ner hälften av parmesanen.

Stek de frysta schnitzlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är gyllene och genomvarma. Lägg dem i en ugnsfast form, toppa med tomatsås och resten av parmesanen. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.

Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och låt svalna något. Blanda risoni med tärnad zucchini, halverade körsbärstomater, tunt skivad rödlök och babyspenat. Ringla över olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Vänd ner färsk basilika.

Lägg upp schnitzeln med gratinerad tomatsås på tallrik och komplettera med den fräscha risonisalladen.