Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 paket Scan fryst schnitzel
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 liten schalottenlök eller gul lök, finhackad
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk socker
- Salt, svartpeppar
- 2 dl Parmesan
Risonisallad
- 3 dl risoni
- 1 liten zucchini, tärnad
- 100 g körsbärstomater, halverade
- 100 g babyspenat eller ruccola
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- Salt, svartpeppar
Stek de frysta schnitzlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är gyllene och genomvarma. Lägg dem i en ugnsfast form, toppa med tomatsås och resten av parmesanen. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och låt svalna något. Blanda risoni med tärnad zucchini, halverade körsbärstomater, tunt skivad rödlök och babyspenat. Ringla över olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Vänd ner färsk basilika.
Lägg upp schnitzeln med gratinerad tomatsås på tallrik och komplettera med den fräscha risonisalladen.