Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2,5 dl ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- Ca 5 dl vetemjöl (gärna tipo 00 eller vetemjöl special)
Tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk socker
- Salt, svartpeppar
- 1 msk balsamvinäger
Fyllning
- 150-200 g riven julskinka (i strimlor eller små bitar)
- 2 dl riven mozzarella
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 st Mozzarella
Koka ihop krossad tomater, vitlök, socker, kryddor och vinäger. Låt sjuda i 10min. Mixa såsen slät.
Sätt ugnen på 250c och ställ in gjutjärnspannan i ugnen 10min. ta ut panna och smörj in den med olja. Tryck ut degen i pannan och grädda 10min. Bred ut hälften av tomatsås toppa med osten och skinkan och toppa med resten av tomatsåsen. Grädda pizzan i 25min. Låt pizzan svalna innan du skär upp den.