Deep Dish Pizza med Julskinka
Deep Dish Pizza med Julskinka

Deep Dish Pizza med Julskinka

Svinnsmart Deep Dish Pizza i gjutjärnspanna med julskinka - perfekt för att rensa kylskåpet! Upptäck receptet som kombinerar krispig botten, saftig fyllning och goda smaker.

För 4 personer
Ingredienser

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl (gärna tipo 00 eller vetemjöl special)

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • Salt, svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger

Fyllning

  • 150-200 g riven julskinka (i strimlor eller små bitar)
  • 2 dl riven mozzarella
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 st Mozzarella
Gör så här Lös upp jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl, och arbeta ihop deg. Låt degen jäsa 45 min.

Koka ihop krossad tomater, vitlök, socker, kryddor och vinäger. Låt sjuda i 10min. Mixa såsen slät.
Sätt ugnen på 250c och ställ in gjutjärnspannan i ugnen 10min. ta ut panna och smörj in den med olja. Tryck ut degen i pannan och grädda 10min. Bred ut hälften av tomatsås toppa med osten och skinkan och toppa med resten av tomatsåsen. Grädda pizzan i 25min. Låt pizzan svalna innan du skär upp den.