Wallenbergare med potatispuré, smält smör och rårörda lingon
Wallenbergare med potatispuré, smält smör och rårörda lingon

Wallenbergare med potatispuré, smält smör och rårörda lingon

Klassisk svensk husmanskost med lyxig känsla. Perfekt för helgmiddag eller traditionell festmat!

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan Kalvfärs eller blandfärs
  • 3 dl Vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 100 g panko
  • Salt och vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk rapsolja

rårörda lingon

  • 100 g Lingon
  • 100 g socker

potatispuré

  • 800 g potatis (mjölig)
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör

Tillbehör

  • 100 g smör
Gör så här Blanda färs med salt, peppar och äggulor. Tillsätt grädde pö om pö och blanda färsen till en slät smet. Forma biffar och panera i panko. Stek biffarna i smör och olja till en innertemperatur på 60-62 C.

Blanda lingon, socker och låt dra i 2 timmar.

Koka potatisen mjuk och blanda grädde och smör. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med smält smör.