Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- ca 500 g Scan Lövbiff
- 2 msk dijonsenap
- 4-6 skivor Scan bacon
- 1 gul lök (finhackad)
- 4-6 inlagda gurkor
- Salt & svartpeppar
- Smör eller olja till stekning
- Tandpetare eller steksnöre
Skysås
- 3 dl köttbuljong
- 1 dl grädde
- 1 msk soja
- 1 tsk dijonsenap
- Maizena
Kokta grönsaker
- 4 morötter
- 200 g blomkål i buketter
- 200 g broccoli i buketter
- 200 g gröna ärtor
Bryn oxrulladerna i en gryta och häll över buljongen. Sjud rulladerna i 45min lyft sedan upp rulladerna och tillsätt grädde, dijon och reda av sås med maizena.
Koka grönsakerna i rikligt saltat vatten tills önskad hårdhet, gärna al dente.