Oxrullader i skysås och kokta grönsaker
Oxrullader i skysås och kokta grönsaker

Oxrullader i skysås och kokta grönsaker

Klassiska oxrullader i mustig skysås med kokta grönsaker - en smakrik husmansfavorit som passar perfekt till söndagsmiddag eller vardagslyx med tradition!

För 4 personer
Ingredienser
  • ca 500 g Scan Lövbiff
  • 2 msk dijonsenap
  • 4-6 skivor Scan bacon
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4-6 inlagda gurkor
  • Salt & svartpeppar
  • Smör eller olja till stekning
  • Tandpetare eller steksnöre

Skysås

  • 3 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • Maizena

Kokta grönsaker

  • 4 morötter
  • 200 g blomkål i buketter
  • 200 g broccoli i buketter
  • 200 g gröna ärtor
Gör så här Lägg ut köttet på en skärbräda och banka eventuellt ut dem lite. Bred dijonsenap på varje skiva.Lägg på bacon, lite lök och en gurkstav. Salta och peppra, rulla ihop från ena kortsidan och fäst med tandpetare.

Bryn oxrulladerna i en gryta och häll över buljongen. Sjud rulladerna i 45min lyft sedan upp rulladerna och tillsätt grädde, dijon och reda av sås med maizena.

Koka grönsakerna i rikligt saltat vatten tills önskad hårdhet, gärna al dente.