Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.  
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?  
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?  
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
                Tid- & temperaturguiden
                Köttkunskap
                Grillguiden
                
- Ca 1 kg Scan skinkstek
- 8 potatisar ca 800 g
- 2 msk olivolja till potatisen
- 1 gul lök klyftad
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 8 tomater gärna olika färger
- ½ tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 knippe persilja
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 vitlöksklyftor
- Salt & peppar
Blanda tomaterna med salt, socker och olivolja. Lägg i en ugnsfast form och rosta dem i ugn 175°C, 10-15 min.
Hacka vitlök och persilja. Skär skinkan i skivor. Gör flera små fickor i skinkskivorna och fyll dem med hacket. Salta och mal vitpeppar över. Bryn skinkskivorna i smör i en stekpanna några minuter tills de fått fin färg. Stek klara i ugn i 175°C ca 5 min eller tills innertemperaturen är 65°C (använd gärna stektermometer).
Blanda crème fraiche och hackad vitlök, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp skinkan och tomater på ett fat med såsen vid sidan om.
 
                 
                 
                 
                 
                     
                     
                     
                     
             
                                        