Picadillo med ris och limemarinerade grönsaker
Picadillo med ris och limemarinerade grönsaker

Picadillo med ris och limemarinerade grönsaker

Kryddig picadillo med ris och fräscha limemarinerade grönsaker - en smakrik och färgstark rätt med latinamerikanska toner. Perfekt för en snabb, balanserad och god vardagsmiddag.

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 morot, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 krm chili flakes eller färsk chili
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl urkärnade, hackade gröna oliver
  • 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • Salt och svartpeppar
  • Olja till stekning
  • 3 dl ris (jasmin, basmati eller långkornigt)

Grönsaker

  • 2 morötter, strimlade
  • 1/2 gurka, urkärnad och strimlad
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • Färsk koriander eller persilja (valfritt)
Gör så här Blanda morot, gurka och rödlök i en skål. Pressa över limesaft och tillsätt olja, salt och peppar. Rör om och låt marinera minst 15 minuter. Toppa med färska örter vid servering.

Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs lök, vitlök och paprika några minuter tills det mjuknar. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Rör ner tomatpuré, kryddor, morot, krossade tomater, russin och oliver. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt puttra i ca 15-20 minuter tills såsen tjocknar.