Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Picadillo med ris och limemarinerade grönsaker
Kryddig picadillo med ris och fräscha limemarinerade grönsaker - en smakrik och färgstark rätt med latinamerikanska toner. Perfekt för en snabb, balanserad och god vardagsmiddag.
- 500 g Scan nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 morot, riven
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk kanel
- 1 krm chili flakes eller färsk chili
- 1 dl russin
- 0,5 dl urkärnade, hackade gröna oliver
- 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
- Salt och svartpeppar
- Olja till stekning
- 3 dl ris (jasmin, basmati eller långkornigt)
Grönsaker
- 2 morötter, strimlade
- 1/2 gurka, urkärnad och strimlad
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 1 lime
- 1 msk olivolja
- Salt, peppar
- Färsk koriander eller persilja (valfritt)
Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs lök, vitlök och paprika några minuter tills det mjuknar. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Rör ner tomatpuré, kryddor, morot, krossade tomater, russin och oliver. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Låt puttra i ca 15-20 minuter tills såsen tjocknar.