Korvbricka
Korvbricka

Korvbricka

Stort fat med grönsaker och grillad korv samt härliga röror att dippa i.

För 4 personer
Ingredienser
  • Dina favoriter från Scans korvsortiment - t.ex. smal salsiccia och kabanoss
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morötter
  • 5 st snacksgurkor
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask sockerärtor
  • Små tomater
  • Ditt favoritbröd

Rödbetshummus

  • 230 g avrunna kikärtor
  • 0,5 citron - zest o juice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk thainipaste
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,75 dl inlagd rödbeta
  • Salt och peppar
  • 1 dl smulad fetaost

Ärtpesto med fetaost

  • 200 g tinade gröna ärtor
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 0,5 kruka basilika
  • 50 g riven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron - zest o juice
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar

Tapenaddipp

  • 1 dl tapenad
  • 2 dl färskost
  • olivolja
Gör så här Koka sparris och morötter några minuter - det ska fortfarande finnas spänst och krisp kvar - alt grilla sparrisen. Skär gurka och selleri i stavar - skölg rädisor, sockerärtor o tomater. Skär brödet i passande bitar.

Mixa alla ingredienserna till hummusen helt slätt - smaka av med salt och peppar.

Mix alla ingredienser till ärtpeston utom färskosten - vänd ner den efter mix och smaksätt sedan med salt och peppar.

Rör färskosten till sista dippen mjuk och rippla ner härlig tapenad.

Lägg dina röror o fina små fat/skålar och ställ i mitten av ett riktigt stort fat. Lägg upp grönsakerna och stek/grilla sedan korven - lägg upp även korven på fatet och servera sedan allt tillsammans.