Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Korvbricka
Stort fat med grönsaker och grillad korv samt härliga röror att dippa i.
- Dina favoriter från Scans korvsortiment - t.ex. smal salsiccia och kabanoss
- 1 knippe sparris
- 1 knippe morötter
- 5 st snacksgurkor
- 2 stjälkar selleri
- 1 knippe rädisor
- 1 ask sockerärtor
- Små tomater
- Ditt favoritbröd
Rödbetshummus
- 230 g avrunna kikärtor
- 0,5 citron - zest o juice
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk thainipaste
- 0,5 dl olivolja
- 0,75 dl inlagd rödbeta
- Salt och peppar
- 1 dl smulad fetaost
Ärtpesto med fetaost
- 200 g tinade gröna ärtor
- 1,5 dl cashewnötter
- 0,5 kruka basilika
- 50 g riven parmesan
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 citron - zest o juice
- 2 msk olja
- Salt och peppar
Tapenaddipp
- 1 dl tapenad
- 2 dl färskost
- olivolja
Mixa alla ingredienserna till hummusen helt slätt - smaka av med salt och peppar.
Mix alla ingredienser till ärtpeston utom färskosten - vänd ner den efter mix och smaksätt sedan med salt och peppar.
Rör färskosten till sista dippen mjuk och rippla ner härlig tapenad.
Lägg dina röror o fina små fat/skålar och ställ i mitten av ett riktigt stort fat. Lägg upp grönsakerna och stek/grilla sedan korven - lägg upp även korven på fatet och servera sedan allt tillsammans.