Pasta med kryddkorv & grön örtig bönsås
Pasta med kryddkorv & grön örtig bönsås

Pasta med kryddkorv & grön örtig bönsås

Snabblagad pasta med kryddig färskkorv och grön örtig bönsås - en smakrik vardagsfavorit full av protein, fiber och färska örter. Perfekt för dig som vill äta både gott och hållbart.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan färskkorv Kabanoss
  • 400 g pasta
  • 1 burk vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • 1 dl frysta örter (basilika, persilja, gräslök)
  • 50 g färsk spenat
  • Zest och saft från ½ citron
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  • Parmesan
Gör så här Snitta upp korven och ta ut färsen ifrån korven till bitar. Stek i olivolja tills gyllene. Lägg åt sidan.

Koka pastan enligt anvisning. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av.

Mixa bönor, vitlök, rödlök, grädde, senap, örter, kycklingfond och pastavatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka ihop såsen i 5min, avsluta med citron och riven parmesan.

Vänd ner pastan i såsen och blanda runt ordentligt. Lägg på de stekta korvbitarna och rör försiktigt. Toppa med parmesan.