Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis & picklesmajonnäs - Scan
Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis & picklesmajonnäs

Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis & picklesmajonnäs

Enkelt recept med blandfärs på saftiga Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis, krämig picklesmajonnäs och grillade grönsaker - en smakrik favorit med Balkaninspiration!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk vatten

rostad färskpotatis

  • 600 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • Färska örter (rosmarin eller timjan)

grillade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • Olivolja, salt, peppar

picklesmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad inlagd gurka eller pickles
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller citronjuice
  • 1 tsk dijonsenap (valfritt)
  • Salt och peppar efter smak
Gör så här Blanda alla ingredienser till färsen i en skål. Forma små avlånga köttfärsrullar, ca 6-8 cm långa. Låt gärna vila i kylen 20-30 min.
Stek eller grilla på medelhög värme tills de är genomstekta och fått fin yta, ca 8-10 minuter.

Sätt ugnen på 225°C.
Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 25-30 minuter tills de är gyllene och krispiga.

Skiva zucchini, paprika och rödlök. Pensla med olivolja och grilla eller stek tills de är mjuka och fått fin färg. Salta lätt.

Blanda majonnäs med finhackad pickles, vinäger och ev. senap. Smaka av med salt och peppar.

Fyll pitabrödet med sallad, cevapcici, grillade grönsaker och picklesmajonnäs. Servera med rostad färskpotatis vid sidan av.