Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis & picklesmajonnäs
Enkelt recept med blandfärs på saftiga Cevapcici i pitabröd med rostad färskpotatis, krämig picklesmajonnäs och grillade grönsaker - en smakrik favorit med Balkaninspiration!
- 500 g Scan blandfärs
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk vatten
rostad färskpotatis
- 600 g färskpotatis
- 2 msk olivolja
- Salt, peppar
- Färska örter (rosmarin eller timjan)
grillade grönsaker
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- Olivolja, salt, peppar
picklesmajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 2 msk finhackad inlagd gurka eller pickles
- 1 tsk vitvinsvinäger eller citronjuice
- 1 tsk dijonsenap (valfritt)
- Salt och peppar efter smak
Stek eller grilla på medelhög värme tills de är genomstekta och fått fin yta, ca 8-10 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 25-30 minuter tills de är gyllene och krispiga.
Skiva zucchini, paprika och rödlök. Pensla med olivolja och grilla eller stek tills de är mjuka och fått fin färg. Salta lätt.
Blanda majonnäs med finhackad pickles, vinäger och ev. senap. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pitabrödet med sallad, cevapcici, grillade grönsaker och picklesmajonnäs. Servera med rostad färskpotatis vid sidan av.