Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing
Fräsch risonisallad med spenat, jordgubbar, haloumi och grillad chorizo. Serveras med en smakrik basilika- och citrondressing - perfekt för sommarens alla tillfällen!
- 1 paket Scan chorizo
- 3 dl risoni
- 2 msk olja
- 1 msk citronjuice
- Salt och peppar
- 200 g färsk spenat
- 1 l jordgubbar - snoppade och klyftade
- 100 g haloumi
Dressing
- 2 dl gräddfil
- 0,5 dl majonnäs
- 1 kruka basilika
- 0,5 citron - zest och juice
- Salt och peppar
- Basilika till servering
Blanda risonin med spenat och jordgubbar.
Kör gräddfil med basilika, majonnäs och citron i en mixer - smaka av med salt och peppar.
Skär haloumin i stavar och grilla den och chorizon på medelhög värme. - lägg upp salladen och toppa med haloumi och chorizo samt lite färsk basilika - servera med den fräscha dressingen.