Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing
Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing

Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing

Fräsch risonisallad med spenat, jordgubbar, haloumi och grillad chorizo. Serveras med en smakrik basilika- och citrondressing - perfekt för sommarens alla tillfällen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan chorizo
  • 3 dl risoni
  • 2 msk olja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och peppar
  • 200 g färsk spenat
  • 1 l jordgubbar - snoppade och klyftade
  • 100 g haloumi

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 citron - zest och juice
  • Salt och peppar
  • Basilika till servering
Gör så här Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen och spola av i en sil, låt svalna - dressa med olja, citron samt salt och peppar.

Blanda risonin med spenat och jordgubbar.
Kör gräddfil med basilika, majonnäs och citron i en mixer - smaka av med salt och peppar.
Skär haloumin i stavar och grilla den och chorizon på medelhög värme. - lägg upp salladen och toppa med haloumi och chorizo samt lite färsk basilika - servera med den fräscha dressingen.