Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing - Scan
Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing

Risonisallad med grillad chorizo och basilikadressing

Fräsch risonisallad med spenat, jordgubbar, haloumi och grillad chorizo. Serveras med en smakrik basilika- och citrondressing - perfekt för sommarens alla tillfällen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan chorizo
  • 3 dl risoni
  • 2 msk olja
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och peppar
  • 200 g färsk spenat
  • 1 l jordgubbar - snoppade och klyftade
  • 100 g haloumi

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 citron - zest och juice
  • Salt och peppar
  • Basilika till servering
Gör så här Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen och spola av i en sil, låt svalna - dressa med olja, citron samt salt och peppar.

Blanda risonin med spenat och jordgubbar.
Kör gräddfil med basilika, majonnäs och citron i en mixer - smaka av med salt och peppar.
Skär haloumin i stavar och grilla den och chorizon på medelhög värme. - lägg upp salladen och toppa med haloumi och chorizo samt lite färsk basilika - servera med den fräscha dressingen.