Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Grillkotlett med ljummen potatissallad & frasigt brödkrisp
En klassisk sommarmiddag med krämig potatissallad och supergoda kotletter med italiensk touch!
- 1 paket Scan Grillkotlett Tomat och Basilika
Potatissallad
- 800 g färskpotatis
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 knippe färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 äggulor
- 1,5 dl neutral olja
- Salt & peppar
Brödkrisp
- Ca 3 dl rivet fryst vitt bröd (t.ex. surdegsbröd eller levain)
- Olivolja eller smör
- Flingsalt
Burratasås
- 2 burrata
- 1 dl crème fraîche
- Salt, svartpeppar
- Citronzest
Vispa ihop dijonsenap, vinäger, äggulor och schalottenlök. Tillsätt oljan i tunn stråle under vispning tills du får en krämig emulsion. Blanda i finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner potatisen i såsen medan den fortfarande är ljummen så den absorberar smakerna.
Riv fryst bröd grovt. Stek det rivna brödet i olja eller smör på medelhög värme tills det blir gyllene och frasigt. Krydda med flingsalt
Mixa burrata med crème fraîche till en krämig sås, med en gaffel. Smaka av med salt, peppar och citronzest.
Grilla eller stek kotletterna enligt anvisning på förpackningen.
Lägg upp den ljumma potatissalladen på ett fat och toppa med brödkrisp. Garnera med rädisor, gurka, rödlök och örter.