Grillkotlett med ljummen potatissallad & frasigt brödkrisp - Scan
Grillkotlett med ljummen potatissallad & frasigt brödkrisp

Grillkotlett med ljummen potatissallad & frasigt brödkrisp

En klassisk sommarmiddag med krämig potatissallad och supergoda kotletter med italiensk touch!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan Grillkotlett Tomat och Basilika

Potatissallad

  • 800 g färskpotatis
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 knippe färsk dragon (eller 1 tsk torkad)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl neutral olja
  • Salt & peppar

Brödkrisp

  • Ca 3 dl rivet fryst vitt bröd (t.ex. surdegsbröd eller levain)
  • Olivolja eller smör
  • Flingsalt

Burratasås

  • 2 burrata
  • 1 dl crème fraîche
  • Salt, svartpeppar
  • Citronzest
Gör så här Koka färskpotatisen med skal i saltat vatten tills den är precis genomkokt, låt ånga av en stund. Håll potatisen ljummen.

Vispa ihop dijonsenap, vinäger, äggulor och schalottenlök. Tillsätt oljan i tunn stråle under vispning tills du får en krämig emulsion. Blanda i finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner potatisen i såsen medan den fortfarande är ljummen så den absorberar smakerna.

Riv fryst bröd grovt. Stek det rivna brödet i olja eller smör på medelhög värme tills det blir gyllene och frasigt. Krydda med flingsalt

Mixa burrata med crème fraîche till en krämig sås, med en gaffel. Smaka av med salt, peppar och citronzest.

Grilla eller stek kotletterna enligt anvisning på förpackningen.

Lägg upp den ljumma potatissalladen på ett fat och toppa med brödkrisp. Garnera med rädisor, gurka, rödlök och örter.