Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Korv och mosbricka med sötpotatispuré
Bjud på en smakrik korv- och mosbricka med sötpotatispuré, syrade grönsaker och dijonnäs - ett modernt recept fullt av balans, syra och krämighet.
- 1 packet Scan Grillkorv
- 800 g sötpotatis
- 25 g smör
- 2 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
Syrade grönsaker
- 2 dl strimlad morot
- 2 dl tomater, broccoli fänkål
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 tsk salt
Dijonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk citronjuice (valfritt)
Häll lagen över de strimlade grönsakerna i en skål eller burk. Låt stå minst 30 minuter, gärna längre. Förvara i kyl tills servering.
Skala och skär sötpotatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills mjuk (ca 10-15 minuter).
Häll av vattnet och mosa med smör och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Grilla eller stek korven. Blanda majonnäs med dijonsenap och ev. lite citronjuice.