Korv och mosbricka med sötpotatispuré - Scan
Korv och mosbricka med sötpotatispuré

Korv och mosbricka med sötpotatispuré

Bjud på en smakrik korv- och mosbricka med sötpotatispuré, syrade grönsaker och dijonnäs - ett modernt recept fullt av balans, syra och krämighet.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 packet Scan Grillkorv
  • 800 g sötpotatis
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak

Syrade grönsaker

  • 2 dl strimlad morot
  • 2 dl tomater, broccoli fänkål
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt

Dijonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronjuice (valfritt)
Gör så här Koka upp ättika, socker, vatten och salt.
Häll lagen över de strimlade grönsakerna i en skål eller burk. Låt stå minst 30 minuter, gärna längre. Förvara i kyl tills servering.

Skala och skär sötpotatis i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills mjuk (ca 10-15 minuter).
Häll av vattnet och mosa med smör och grädde till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

Grilla eller stek korven. Blanda majonnäs med dijonsenap och ev. lite citronjuice.