Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Caesarsallad med pepparglaserat bacon
Fräsch och somrig Caesarsallad med krämig dressing, krispig romansallad och pepparglaserat bacon - ett perfekt recept för varma dagar! Enkel, smakrik och oemotståndlig.
- 3 pkt Scan bacon
- 2 msk flytande honung
- 1 msk ljus soja
- 1 tsk grovmald pepparmix eller svartpeppar
- 2 romansalladhuvuden
- 50 g parmesan - riven eller i spån
- 1 knippe rädisor - tvättade o kluvna
- 1 knippe gräslök - fint skivad
Dressing
- 2,5 dl majonnäs
- 0,5 citron - zest och juice
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1,5 dl finriven parmesan
- Salt och peppar
Krutonger
- 4 tjocka skivor surdegsbröd
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta - riven
- Salt
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv brödet i munsbitar - lägg ut på en plåt och blanda runt med smält avsvalnat smör, olja, vitlök o salt. Rosta i ugnen tills brödet är riktigt gyllne och krispigt - ta ut och låt svalna.
Skär ner romansalladen grovt - blanda salladen samt rädisor och gräslök med dressingen. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med bacon, krutonger och extra parmesan.