Caesarsallad med pepparglaserat bacon - Scan
Caesarsallad med pepparglaserat bacon

Caesarsallad med pepparglaserat bacon

Fräsch och somrig Caesarsallad med krämig dressing, krispig romansallad och pepparglaserat bacon - ett perfekt recept för varma dagar! Enkel, smakrik och oemotståndlig.

För 4 personer
Ingredienser
  • 3 pkt Scan bacon
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk grovmald pepparmix eller svartpeppar
  • 2 romansalladhuvuden
  • 50 g parmesan - riven eller i spån
  • 1 knippe rädisor - tvättade o kluvna
  • 1 knippe gräslök - fint skivad

Dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 citron - zest och juice
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1,5 dl finriven parmesan
  • Salt och peppar

Krutonger

  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • Salt
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut baconen på en plåt - blanda honung, soja och peppar och pensla på baconen. Stek i ugnen tills de är krispiga - ca 20 min. Ta ut baconen och låt dem rinna av på hushållspapper.

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Riv brödet i munsbitar - lägg ut på en plåt och blanda runt med smält avsvalnat smör, olja, vitlök o salt. Rosta i ugnen tills brödet är riktigt gyllne och krispigt - ta ut och låt svalna.

Skär ner romansalladen grovt - blanda salladen samt rädisor och gräslök med dressingen. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med bacon, krutonger och extra parmesan.