Banoffee Pie med Bacon & Sirapsstekt Banan - Scan
Banoffee Pie med Bacon & Sirapsstekt Banan

Banoffee Pie med Bacon & Sirapsstekt Banan

Upptäck Banoffee Pie med krispigt bacon och sirapsstekt banan - en oväntad smakbomb som kombinerar sött, salt och krämigt. Perfekt dessert för dig som vågar testa nytt!

För 4 personer
Ingredienser
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 25 g baconfett (sparat från stekning)

Fyllning

  • 1 burk (ca 400 g) dulce de leche
  • 100 g Scan bacon, knaperstekt och smulad

Sirapsstekt banan

  • 3 bananer, delad på längden
  • 1 msk smör
  • 1 msk lönnsirap (eller ljus sirap)

Topping

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad, riven
Gör så här Stek baconet riktigt knaprigt i en panna. Häll av baconfett (spara) och låt sen bacon rinna av på hushållspapper och smula det fint.

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med baconfettet. Rör ner smörblandningen i kexsmulorna tills det blir en smulig men fast massa. Tryck ut i en pajform (ca 22 cm i diameter) och ställ i kylen i minst 30 minuter.

Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt sirap, rör om. Lägg i bananskivorna och stek snabbt tills de blir karamelliserade.

Bred ut dulce de leche över den kalla digestivebotten. Strö över det knaperstekta baconet. Fördela de sirapsstekta bananerna ovanpå.

Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Bred eller spritsa ut grädden över bananerna. Riv över mörk choklad.