Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Banoffee Pie med Bacon & Sirapsstekt Banan
Upptäck Banoffee Pie med krispigt bacon och sirapsstekt banan - en oväntad smakbomb som kombinerar sött, salt och krämigt. Perfekt dessert för dig som vågar testa nytt!
- 200 g digestivekex
- 75 g smör
- 25 g baconfett (sparat från stekning)
Fyllning
- 1 burk (ca 400 g) dulce de leche
- 100 g Scan bacon, knaperstekt och smulad
Sirapsstekt banan
- 3 bananer, delad på längden
- 1 msk smör
- 1 msk lönnsirap (eller ljus sirap)
Topping
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mörk choklad, riven
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med baconfettet. Rör ner smörblandningen i kexsmulorna tills det blir en smulig men fast massa. Tryck ut i en pajform (ca 22 cm i diameter) och ställ i kylen i minst 30 minuter.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt sirap, rör om. Lägg i bananskivorna och stek snabbt tills de blir karamelliserade.
Bred ut dulce de leche över den kalla digestivebotten. Strö över det knaperstekta baconet. Fördela de sirapsstekta bananerna ovanpå.
Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Bred eller spritsa ut grädden över bananerna. Riv över mörk choklad.