Mega spring rolls med honungsglaserat bacon och jordnötssås - Scan
Mega spring rolls med honungsglaserat bacon och jordnötssås

Mega spring rolls med honungsglaserat bacon och jordnötssås

Upptäck våra Mega Spring Rolls med honungsglaserat bacon och krämig jordnötssås - ett smakrikt recept som kombinerar krispigt, sött och salt i varje tugga!

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan bacon
  • 1 msk flytande honung
  • Milda chiliflakes
  • 2 morötter - fint strimlade
  • 1 gurka - urkärnad o strimlad
  • 2 st avocado - skivade
  • 4 st salladslökar - strimlade
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 200 g rödkål - strimlad
  • 1 lime - zest och juice
  • 1 msk ljus soja
  • 1 krm sesamolja
  • 12 st rispapper

Sås

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 0,5 lime - zest o juice
  • 1,5 msk ljus soja
  • Några droppas sesamolja
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt och pensla med honung - strö över lite chili och stek i ugnen tills de är krispiga - ca 20 min.

Strimla morot och gurka fint - lägg på ett fat ihop med skivad avokado, strimlad salladslök, böngroddar och plockad koriander.

Dressa rödkål med lime, soja och sesamolja.

Blanda en sås av jordnötssmör, hoisin, lime och soja.

Ställ fram en stor skål med ljummet vatten där gästerna får doppa sitt rispapper i ca 15 sekunder och sedan fylla med grönsaker och bacon och rulla ihop. Doppa i såsen och njut!