Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 400 g färs från Scan salsicciakorv
- 2 schalottenlökar
- 1 fänkål
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 12 cocktailtomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 nypa chiliflakes
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl cremefraiche
- 1 knippe basilika
- salt
- 8 färska lasagneplattor
- 4 små mozzarella
- 1 ask rucola
- Olivolja
Tillsätt färsen och fräs på tills den är tillagad, tillsätt tomaterna (kluvna) och fräs på ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, grädde, cremefraiche o lite chili - låt koka ihop och tillsätt hackad basilika precis i slutet.
Koka upp saltat vatten och blanchera lasagneplattorna - lägg upp ragun i plattorna som viks dubbelt o läggs på varandra med fyllning. Toppa med mozzarella och rucola och ringla över lite olivolja.