Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Snittar med julskinka, saffransaioli och karamelliserade valnötter
Duka upp till adventsmingel och skapa snittar med färdigskivad julskinka som här toppas med saffransaioli och karamelliserade valnötter.
- Scan färdigskivad julskinka
- Mörkt bröd eller vörtbröd
Saffransaioli
- 1 dl färdig aioli
- 1 påse saffran (0,5 g)
karamelliserade valnötter
- 2 dl valnötter
- 0,5 dl vatten
- 1 msk socker
- 1 msk smör
- Färsk rosmarin för dekoration
Blanda saffran med aiolin och rör om ordentligt så att saffranet fördelas jämt.
Skär brödet i önskad storlek till snittarna. Lägg på färdigskivad julskinka och toppa med saffransaiolin och strö över de karamelliserade valnötterna. Garnera med några rosmarinkvistar och servera.