Snittar med julskinka, saffransaioli och karamelliserade valnötter

Snittar med julskinka, saffransaioli och karamelliserade valnötter

Duka upp till adventsmingel och skapa snittar med färdigskivad julskinka som här toppas med saffransaioli och karamelliserade valnötter.

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan färdigskivad julskinka
  • Mörkt bröd eller vörtbröd

Saffransaioli

  • 1 dl färdig aioli
  • 1 påse saffran (0,5 g)

karamelliserade valnötter

  • 2 dl valnötter
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • Färsk rosmarin för dekoration
Gör så här Börja att karamellisera valnötterna. Häll vatten i en panna på medelvärme, tillsätt sockret och låt det smälta. Lägg i valnötterna och rör om tills de är täckta av karamellen och gyllenbruna. Lägg dem på bakplåtspapper för att svalna.

Blanda saffran med aiolin och rör om ordentligt så att saffranet fördelas jämt.

Skär brödet i önskad storlek till snittarna. Lägg på färdigskivad julskinka och toppa med saffransaiolin och strö över de karamelliserade valnötterna. Garnera med några rosmarinkvistar och servera.