The Stockholm smash burger

The Stockholm smash burger

För 4 personer
Ingredienser
  • 450g Scan nötfärs eller Styckmästarens högrevsfärs
  • 4 st Briochbröd

Picklad rödkål och rödlök

  • 1 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 dels Rödkål
  • 2 st Rödlök
  • 1+1 dl Majonnäs
  • 2 msk Söt starksenap
  • 4 st Saltgurka
Gör så här Koka ihop vatten, ättika, socker och sirap. Skiva rödkål och rödlök tunt och häll på den varma lagen. Låt kålen och löken dra i minst 30 minuter, men gärna över natten.
Skiva saltgurka på längden.

Bred majonnäs på briochebröden och stek dem på medeltemperatur.

Dela färsen i fyra lika stora bitar och rulla till fasta bollar. Stek färsen i en het gjutjärnspanna och tryck till med en hamburgarpress. Krydda rikligt med salt och peppar. Toppa med picklad rödkål och rödlök och tryck till med hamburgarpressen igen. Vänd burgaren och toppa med ost, häll ner lite vatten och täck med ett lock.

Bred majonnäs och senap på briochebröden. Lägg upp burgaren och toppa med gurka och tryck till.