Krämiga nudlar med blandfärs och jordnötscrisp

Krämiga nudlar med blandfärs och jordnötscrisp

Vi hänger glatt på trenden med riktigt goffiga nudlar! Här är vår variant med krispig färs som är en riktig smakexplosion!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan blandfärs
  • 2 schalottenlökar - tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 2 cm ingefära - riven
  • 2 tsk fivespice
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 dl ljus soja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl hoisin sås
  • 4 portioner breda nudlar - kokta
  • 1 dl krispig chiliolja
  • 50 g smör
  • 2 pak choi
  • 2 msk olja
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • Salt

Jordnötscrisp

  • 2 dl jordnötter - hackade
  • 2 msk sesamfrön
  • Salt
  • 1 knippe salladslök
Gör så här Fräs på färsen ihop med lök, vitlök, ingefära och fivespice i olja och sesamolja. Det får inte brännas men gärna bli lite knaprigt. Tillsätt soja, vatten och hoisin.

Rosta hackade jordnötter med sesamfrön och salt i en torr panna.

Blanda ihop nykokta nudlar med krispig sesamolja, smör och stek pak choi på hög värme - krydda med chili och salt.

Lägg upp nudlar i botten av en skål - lägg på färsen och toppa med Pak choi och jordnötskrisp och gärna lite örter som thaibasilika och koriander.