Carbonara med bacon

Carbonara med bacon

En italiensk klassiker som får en riktigt härligt rökig punsch med knaperstekt Scan jägarbacon - silkigt krämig av ägg och oooost!

För 4 personer
Ingredienser
  • 240 g Scan Jägarbacon
  • 400 g pasta - tex. spagetti eller linguine
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 75 g pecorino
  • 75 g parmesan
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här Koka upp pastavatten - ordentligt saltat.

Vispa ägg och äggulor fluffiga och vänd ner riven pecorino och parmesan.

Strimla bacon och stek tills det är krispigt, häll lite av fettet i pannan i äggblandningen. Tillsätt vitlök (den får inte brännas!).

Koka pastan tills den är al dente (har lite kärna kvar) - spara ca 3 dl av pastavattnet.

Blanda pastan med det stekta baconet, rör ner ägg/ostblandningen och späd sedan lite i taget med pastavattnet för att få rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar och servera genast!