Salsicciapasta med burrata och brynt salviasmör

Salsicciapasta med burrata och brynt salviasmör

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan vegetarisk salsiccia
  • 400 g pasta
  • 2 st burrata
  • Parmesan

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl tomatpure
  • 1 msk socker
  • 2 dl rött vin
  • 2 burkar krossade tomater

Salviasmör

  • 100 g smör
  • 1 kruka salvia
Gör så här Stek lök och vitlök i en kastrull med olivolja. Tillsätt chili, tomatpuré och socker och låt fräsa i någon minut. Häll i rödvinet och låt puttra ytterligare i några minuter. Tillsätt krossade tomater och låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Smaka upp med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Dela korven i mindre bitar och stek i en stekpanna.

Hetta upp smöret i en stekpanna, när smöret börjar bubbla lägger du i salviabladen. Låt dom långsamt bli krispiga. Lägg sedan över på en tallrik med hushållspapper.

Blanda pastan med tomatsåsen och lägg upp på ett stort fat. Lägg på korven och burrata. Riv över parmesan. Avsluta med att skeda över det brynta smöret och toppa med salviabladen.