Citrusgriljering av julskinka

Citrusgriljering av julskinka

En frisk citrusgriljering med apelsin, citron och svartpeppar. För dig som inte vågar ta ut svängarna hela vägen men vill gå utanför ramarna en aning. Enkelt och gott.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 krm svartpeppar, grovmald
  • 1 msk apelsinblomshonung
  • 1 äggula
  • 4 msk senap
  • 3 msk ströbröd
Gör så här En frisk citrusgriljering med apelsin, citron och svartpeppar. För dig som inte vågar ta ut svängarna hela vägen men vill gå utanför ramarna en aning. Enkelt och gott.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Tvätta frukterna väl och riv skalet.

3. Blanda skalet med peppar, honung och äggula.

4. Rör i senapen och pensla blandningen på skinkan.

5. Strö över ströbrödet.

6. Griljera i mitten av ugnen, 10-15 min. Passa noga och låt sedan julskinkan kallna snabbt.