Klassisk köttfärssås med spagetti

Klassisk köttfärssås med spagetti

Det finns lika många varianter på bolognese som det finns hushåll... Här är vårt recept - gör det till ert eget och älska det i många år!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 liten morot - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 400 g krossade eller passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus soja
  • 0,5 dl ketchup
  • Salt och peppar
  • 350 g spagetti
Gör så här Fräs nötfärs, lök, morot och vitlök i oljan. Tillsätt kryddorna samt krossad tomat och vatten. Koka upp och tillsätt sedan balsamvinäger, soja och ketchup. Låt puttra på låg värme ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar. Servera med grönsaker och ev. riven parmesanost.