Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

- 400 g färdigskivad julskinka
- 0,5 pkt bacon
- 1,5 dl majonäs
- 1 äpple
- 2 rädisor
- 2 msk rostad lök
- små gröna salladsblad
- svartpeppar
- olivolja
- granatäppelkärnor
Strimla baconet fint och stek tills det är krispigt. Låt svalna på papper.
Blanda baconet med majonäsen och smaksätt med nymalen svartpeppar. Lägg majonäsen i spritspåse och gör ett fins mönster över skinkan alternativt klicka ut den.
Tärna äpplet fint och sprid ut över skinkan. Strössla över den rostade löken, lite granatäppelkärnor, fint skivade rädisor och några små gröna salladsblad.
Sprinkla över lite olivolja och avsluta med nymalen svartpeppar.