Carpaccio på julskinka med baconmajonäs och äpple

Carpaccio på julskinka med baconmajonäs och äpple

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g färdigskivad julskinka
  • 0,5 pkt bacon
  • 1,5 dl majonäs
  • 1 äpple
  • 2 rädisor
  • 2 msk rostad lök
  • små gröna salladsblad
  • svartpeppar
  • olivolja
  • granatäppelkärnor
Gör så här Lägg ut den skivade skinkan omlott på 4 st tallrikar eller på 1 stort serveringsfat.

Strimla baconet fint och stek tills det är krispigt. Låt svalna på papper.

Blanda baconet med majonäsen och smaksätt med nymalen svartpeppar. Lägg majonäsen i spritspåse och gör ett fins mönster över skinkan alternativt klicka ut den.

Tärna äpplet fint och sprid ut över skinkan. Strössla över den rostade löken, lite granatäppelkärnor, fint skivade rädisor och några små gröna salladsblad.

Sprinkla över lite olivolja och avsluta med nymalen svartpeppar.