Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Carpaccio på skinka med baconmajonäs och äpple
- 400 g tunt skivad skinka
- 0,5 pkt bacon
- 1,5 dl majonäs
- 1 äpple
- 2 rädisor
- 2 msk rostad lök
- små gröna salladsblad
- svartpeppar
- olivolja
- granatäppelkärnor
Strimla baconet fint och stek tills det är krispigt. Låt svalna på papper.
Blanda baconet med majonäsen och smaksätt med nymalen svartpeppar. Lägg majonäsen i spritspåse och gör ett fins mönster över skinkan alternativt klicka ut den.
Tärna äpplet fint och sprid ut över skinkan. Strössla över den rostade löken, lite granatäppelkärnor, fint skivade rädisor och några små gröna salladsblad.
Sprinkla över lite olivolja och avsluta med nymalen svartpeppar.