Råbiff Pelle Janzon

Råbiff Pelle Janzon

För 4 personer
Ingredienser
  • 250 g oxfilé
  • 1 stor rödlök finskuren
  • 0,5 knippe gräslök finskuren
  • 100 g löjrom
  • 3 msk majonäs
  • 1 silverlök tunt skivad
  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk fin olivolja
  • 1 citron, skalet
  • salt och peppar
Gör så här Börja med att ta bort hinnorna från oxfilén.

Mal i köttkvarn eller fintärna för hand. Enklast är att frysa oxfilén innan.

Blanda köttet med citronskal, olivolja samt salt och peppar.

Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skiva upp silverlöken fint i ringar. Häll över lagen.

Lägg upp köttet på ett stort fat eller portionstallrikar och toppa med den picklade silverlöken, finhackad rödlök och gräslök samt majonäs (gärna spritsad).

Avsluta med att klicka på löjromen.