Lammlägg i rödvin med friterad rotselleri, tryffel och gulbeta

Lammlägg i rödvin med friterad rotselleri, tryffel och gulbeta

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • Lammlägg
Gör så här Gnid in lammläggen gärna med havssald och nymald svartpeppar samt rivet citronskal. Lägg i ugnsform och slå på rödvin, kalvfond, tomatpuré, örter typ rosmarin och timjan samt några krossade vitlökar. Slå på lite vatten. Se till att all vätska täcker lammläggen till hälften i formen. Ställ in formen i ugnen på 140 grader. Baka i 4 timmar. Vänd läggen ca en gång i halvtimmen. På detta sätt blir läggen både brynta och kokta. Ta ut ur ugnen och sila den otroligt smakrika såsen. Läggen är nu klara att serveras. Förslag på tillbehör är bakad friterad rotselleri, den goda lammsåsen, gulbeta och om du verkligen vill lyxa till det, riv tryffel över! Alternativt plocka köttet i mindre bitar och servera på en god skiva levainbröd med majonnäs, svartpeppar och picklad rödlök.