Picklad rödkål med knaperstekt bacon

Picklad rödkål med knaperstekt bacon

Ingredienser
  • 1 pkt Scan Rapsgris bacon
  • 200 g rödkål
  • 1 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 1 1/2 msk sherryvinäger
  • 2 msk lönnsirap
Gör så här 1. Strimla rödkålen fint. 2. Dela granatäpplet, knacka ur kärnorna och ta tillvara på saften. 3. Riv skalet från apelsinen och blanda ner i kålen. Pressa ur saften. 4. Blanda ihop saft ifrån granatäpple och apelsin tillsammans med vinäger och lönnsirap. 5. Häll över kålen och låt stå ca 30 minuter. Vänd om kålen då och då under tiden så allt blir picklat. 6. Skär baconstrimlor och stek krispigt i sitt egna fett. Låt rinna av på hushållspapper. 7. Lägg upp kålen i små portionsskålar och toppa med bacon.