Lätt-glaserade Alspånrökta revben med päronkompott

Lätt-glaserade Alspånrökta revben med päronkompott

Ungssteka
Ingredienser
  • 800 g Scan Alspånrökta revben

Glaze

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk tabasco chipotle
  • 1msk tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 1/2 msk dijonsenap

Päronkompott

  • 3 st päron, gärna Anjou
  • 3/4 dl socker
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk ca riven pepparrot
  • salt & peppar
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär revbena i bitar. 2. Glaze: Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. 3. Lägg revbenen på ugnsfast fat, pensla med glaze både före och under uppvärmning. Värm i ca 15-20 minuter. 4. Päronkompott: Skala päronen och skär bort kärnhuset. Dela i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och rosmarinkvist. Låt sjuda tills päronen är mjuka och börjar koka sönder, ca 10-15 minuter. Låt kallna. 5. Rör i pepparroten och krydda med salt och peppar. 6. Servera revbenen med kompott.