Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 400 g Scan Fläskfärs av Rapsgris
- 1 msk riven och finhackad ingefära
- 3 dl japansk soja
- 1 liten palsternacka
- 0,5 dl risvinäger
- ½ Röd chili
- ½ Röd chili
- 1 tsk sesamfrön rostade
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk curry
- 2 msk farinsocker
- 1 dl cashewnötter
- 1 kruka koriander
- 1 tsk fisksås
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad schalottenlök
- ½ finhackat grönt äpple
- 1 pkt gyozaplattor
- salt o peppar
- smör/olja
- -
SÅS TILL DUMPLINGEN
- 2 dl japansk soja
- 1 dl risvinäger
- 1 msk sesamolja
- msk rostade, hackade cashewnötter
- 1 msk hackad koriander
- 1 msk grönt äpple finstrimlat
- 1/2 finstrimlad röd chili
- 1 msk farinsocker
Forma till dumplings och placera ut gyozaplattorna och placera en dumplingsboll med färs på varje och vik över degen och fäst genom att blöta med vatten.
Dumplingens steks i olja och serveras omgående.
Sås till Dumplingen:
Rör ut sockret i sojan, sesamoljan och risvinägern, tillsätt äpple, cashewnötter, röd chili och koriander, låt dra i kylen i cirka 30 minuter. Servera dumplingen nystekt med dippsåsen vid sidan och avnjutes med en krispig sallad efter säsong som tillbehör.