Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- Scan Lammracks, fänkål och örter
Fänkåls & äppelsallad
- 1 ½ dl grapefruktjuice
- 1 dl citronjuice
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 2 huvud fänkål, tunnskivad
- 6-8 st rädisor, tunnskivade
- 1st silverlök, tunnskivad
- 1 st äpple (Pink Lady), tunnskivad
- ½ dl parmesan, hyvlad
Vitlökskrutonger
- ½ l brödbitar
- 2-3 klyftor vitlök, finhackade
- 2-3 msk olivolja
- flingsalt
Grilla lammracksen till en innertemperatur på 58-65 grader beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. Låt sen köttet vila i smörpapper några minuter. Servera med tillbehör.
Fänkåls & äppelsallad:
Vispa ihop grapefruktjuice, citronjuice, honung och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Vänd i fänkål, rädisor, silverlök och äpple, lägg upp och toppa med parmesan.
Vitlökskrutonger:
Blanda ihop brödbitar med vitlök, olja och salt.
Lägg ut på en plåt och rosta på 200°C i 20-30 minuter, rör om då och då, ta ut när du fått fin färg på krutongerna.