New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott
New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott

New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Korvar - Scan Råkorv Chili & Oregano eller Scan Korvish Anchochili
  • 4 st Korvbröd
  • 4 st Gurkklyftor
  • 4 st Saltgurksklyftor
  • 4 msk Gurkrelish
  • 4 st Tomater, skivade/halverade
  • 1 st Silverlök
  • 2-3 msk Rostad lök
  • Amerikansk senap

Gurkrelish

  • 3 st Gurkor, urkärnade och delade i ca 3-4 bitar/st
  • 2 st Silverlökar
  • 2 st Röda paprikor, urkärnade
  • 1 st Grön paprika, urkärnade
  • 2 msk Grovsalt
  • 2 ½ dl Äppelcidervinäger
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Senapsfrön, gula eller bruna
Gör så här Värm på bröden och grilla korvarna.
Lägg senap i botten på bröden. Lägg i korvarna, varva gurkorna på sidorna, toppa upp med gurkrelish, tomat, lök, senap och majonäs .

Gurkrelish:
Riv gurka, lök och paprikor grovt, för hand eller i matberedaren. Blanda med salt och låt stå i 3-4 timmar i rumstemperatur så att det vätskar sig. Sila av vätskan och skölj snabbt av i kallt vatten, pressa ur så mycket vätska som det går.

Koka upp vinäger, socker och senapsfrön i en stor kastrull.

Lägg i grönsaksröra och sjud i 10 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen, låt svalna och förpacka i burkar, förvara kallt tills den ska serveras.