Banh Mi - Vietnamesiska Baguetter med Järpisch

Banh Mi - Vietnamesiska Baguetter med Järpisch

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Järpisch - valfri sort
  • 8 st Mini baguetter, snittade
  • 1-2 msk Japansk soja
  • 1-2 dl Majonnäs
  • 1-2 dl Gräddpastej
  • ½ st Gurka, skivad
  • 1 sats Inlagda morötter & rättika, se recept nedan
  • 1-2 dl Korianderblad
  • 1-2 dl Myntablad
  • Srirachasås

Inlagda morötter & rättika

  • 1 dl Destillerad vinäger
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Socker
  • 1 msk Fisksås
  • 1 ½ dl Morot, finstrimlad
  • 1 ½ dl Rättika, finstrimlad
Gör så här Skvätt lite soja i insidan av brödet. Bred majonnäs på ena insidan av baguette och pastej på andra. Tryck i gurkskivor, inlagda grönsaker och koriander/myntablad. Toppa med nystekta järpishar och Sriracasås, servera varma. Inlagda morötter & rättika: Blanda ihop vinäger, socker och fisksås tills sockret löst sig. Lägg i morot och rättiksstrimlor och låt dra i minst 30 minuter innan de serveras.