Korvish örter i pita med blomkålscouscous med mynta & harissasås.

Korvish örter i pita med blomkålscouscous med mynta & harissasås.

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Korvish Örter
  • 4 st pitabröd, värmda
  • 1 sats blomkålscouscous, se recept nedan
  • 1 sats mynta & harissasås, se recept nedan
  • Couscous
  • 800 g blomkålsbuketter
  • 3 st salladslök, tunnskivade
  • 1 st morot, grovriven
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 st citron
  • salt o peppar
  • Sås
  • 1/2 -1 msk harissa
  • 2 dl yoghurt
  • 2-3 msk olivolja
  • ½ dl mynta, finstrimlad
  • salt o svartpeppar
Gör så här Stek Korvish utan fett. Lägg couscous på ett fat, en tallrik eller form, toppa med Korvish och sås, servera med bröd på sidan.

Blomkålscouscous:
Lägg tre fjärdedelar av blomkålsbuketterna i en matberedare och "puls-mixa" tills blomkålen har samma storlek som couscous.
Rosta resterande blomkålsbuketter med brännare eller i ugn under grillelement.
Blanda couscous med rostad blomkål, salladslök och morot. Vänd sedan i olja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.


Sås:
Vispa ihop harissa med yoghurt och olja. Vänd sen i mynta och smaka av med salt och peppar.