Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 pkt Scan Korvish Örter
- 4 st pitabröd, värmda
- 1 sats blomkålscouscous, se recept nedan
- 1 sats mynta & harissasås, se recept nedan
- Couscous
- 800 g blomkålsbuketter
- 3 st salladslök, tunnskivade
- 1 st morot, grovriven
- 3 msk olivolja
- 1-2 st citron
- salt o peppar
- Sås
- 1/2 -1 msk harissa
- 2 dl yoghurt
- 2-3 msk olivolja
- ½ dl mynta, finstrimlad
- salt o svartpeppar
Blomkålscouscous:
Lägg tre fjärdedelar av blomkålsbuketterna i en matberedare och "puls-mixa" tills blomkålen har samma storlek som couscous.
Rosta resterande blomkålsbuketter med brännare eller i ugn under grillelement.
Blanda couscous med rostad blomkål, salladslök och morot. Vänd sedan i olja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Sås:
Vispa ihop harissa med yoghurt och olja. Vänd sen i mynta och smaka av med salt och peppar.