Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 200-300 g Scan källarrökt bog, strimlad
- 20 klyftor vitlök
- 1 dl olivolja
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 msk honung
- ½-1 tsk salt
- 200 g haricots verts, halverade och blancherade
- 100 g mini el körsbärstomater
- 100 g dadlar, halverade och urkärnade
- 1 dl körvel, grovhackad
Tillbehör
- rostad färsk vitlök
Väljer du färska haricots verts kokar du dem snabbt i saltat vatten och kyler ned dem snabbt (blanchera) innan du delar dem.