Gräddleverpastejmousse med dillpickles

Gräddleverpastejmousse med dillpickles

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 l vatten
  • ¾ dl grovsalt
  • 2 ¼ dl ättika
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk korianderfrön
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1-2 lagerblad
  • 7-8 klyftor vitlök
  • 1 msk dillfrön alt krondill
  • ½ kg blandade grönsaker, gurka, morot, blomkål, paprika, silverlök m.m

Mousse

  • 200 g Scan Gräddleverpastej
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1-2 msk konjak
  • salt & peppar
Gör så här Blanda vatten och grovsalt tills det löst sig på låg värme. Ta av och låt svalna,
blanda i ättika. Mortla frön, pepparkorn och chili lätt, fördela i burkar med
krossade lagerblad och vitlöksklyftor. Blandade grönsaker kan vara morötter i stavar, skivad gurkan, blomkålsbuketter, paprikan i strimlor och silverlöken i klyftor. Lägg grönsaker i en rymlig burk, toppa upp med dillfrön/kronor och lag, låt stå rumstemperatur i 1-3 dagar.

Mousse:
Vispa ihop pastej med konjak, Philadelphia och krydda med salt
och peppar.