Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Gräddleverpastejmousse med dillpickles
- 1 l vatten
- ¾ dl grovsalt
- 2 ¼ dl ättika
- 1 msk senapsfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk korianderfrön
- ½ tsk chiliflakes
- 1-2 lagerblad
- 7-8 klyftor vitlök
- 1 msk dillfrön alt krondill
- ½ kg blandade grönsaker, gurka, morot, blomkål, paprika, silverlök m.m
Mousse
- 200 g Scan Gräddleverpastej
- 100 g Philadelphiaost
- 1-2 msk konjak
- salt & peppar
blanda i ättika. Mortla frön, pepparkorn och chili lätt, fördela i burkar med
krossade lagerblad och vitlöksklyftor. Blandade grönsaker kan vara morötter i stavar, skivad gurkan, blomkålsbuketter, paprikan i strimlor och silverlöken i klyftor. Lägg grönsaker i en rymlig burk, toppa upp med dillfrön/kronor och lag, låt stå rumstemperatur i 1-3 dagar.
Mousse:
Vispa ihop pastej med konjak, Philadelphia och krydda med salt
och peppar.