Grillad pluma med baconpotatis, zucchinisalsa och getostaioli

Grillad pluma med baconpotatis, zucchinisalsa och getostaioli

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förpackning Pluma av Svensk Rapsgris
  • Rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • timjankvistar
  • salt och peppar

Baconpotatis

  • 500 g färskpotatis
  • 1 pkt Scan bacon av Svensk Rapsgris
  • 2 msk pesto
  • tandpetare

Getostaioli

  • 200 g getost
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl yoghurt naturell
  • saften från en ½ citron
  • färska örter
  • salt och vitpeppar

Zucchinisalsa

  • 2 zucchinis
  • 4 msk olivolja
  • 3 salladslök
  • 1 citron
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
Gör så här Gör så här

1. Tänd grillen. Gnid pluma med rapsolja, salt, peppar, krossad vitlök och timjan.

2. Koka färskpotatisen klar i saltat vatten. Slå av vattnet och låt ånga av.

3. Pensla baconskivorna med pesto och dela på mitten. Linda en baconskiva runt varje potatis och fäst med en tandpetare.

4. Pensla ett folieark med olivolja. Bryt getosten i bitar. Värm getosten foliepaket med lite pressad vitlök och honung i cirka 5 minuter på grillen tills den smält lite.

5. Lägg getosten i en bunke och vispa ihop med olivolja och yoghurt. Smaka av med pressad citron och svartpeppar.

6. Skär zucchini i långa skivor. Pensla med olivolja, salta o peppra. Skär salladslöken i fint. Grilla zucchinin tills den fått fin färg. Skär i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser.

7. Grilla pluman till en innertemp på 65-70° beroende på önskad stekgrad, låt vila i 10-15 min. Grilla baconpotatisen tills baconet fått fin färg.
8. Skiva pluman tunt och servera genast med alla tillbehör.

Tips! För mycket på grillen? Stompa den kokta potatisen lätt, salta, peppra och ringla pesto över. Avsluta med skivad bacon och låt gå klart i ugn, 200°.