Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

- 4-8 st Scan Biff Lindström
- 4 portioner rotfruktsmix - färsk eller fryst (ca 600 g)
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar
- 2 dl grädde
- 1 dl sweet chilisås
- 1-2 dl valfri ost, riven
2. Lägg rotfruktsmixen i en ugnsfast form/plåt och blanda med olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen.
3. Blanda ihop grädde och sweet chilisås.
4. Efter 8-10 minuter, ta ut formen ur ugnen, slå på gräddblandningen och strö över ost.
5. Sätt tillbaka formen i ugnen och grädda ytterligare 6-8 minuter alt. tills osten fått fin färg och rotfrukterna känns klara.
6. Under tiden osten får färg, stek Lindströmarna i lite smör eller olja.
7. Ta ut ugnsform och servera biffarna till. Eller som på bilden.