10 min: Äppelbakad Rapsgrisfalukorv med krossad potatis och senapscrème

10 min: Äppelbakad Rapsgrisfalukorv med krossad potatis och senapscrème

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan falukorv av Rapsgris, dela på hälften och skiva längs med
  • 3 st äpplen, urkärnade och skurna i tunna klyftor
  • 100 g riven ost
  • 600 g kokt potatis skalad och grovkrossad
  • 1-2 dl valfri lök, hackad
  • Olja
  • 1 dl senap
  • 200 g Philadelfiaost
  • Salt och peppar
Gör så här 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Lägg ut "skivorna"(2-3 per/person) på en plåt med bakplåtspapper, lägg äppelklyftorna på skivorna och toppa med ost. 3. Sätt in i ugn och gratinera tills osten är gyllenbrun, 5-8 minuter. 4. Stek under tiden den krossade potatisen gyllenbrun i lite olja, smaka av med salt och peppar. 5. Vänd i löken snabbt och låt steka med de sista 1-2 minuterna. Under tiden korven är i ugnen och potatisen i pannan, vänd ihop senap och Phildelphiaost, smaka av med salt och peppar. 6. Lägg upp 2-3 korvskivor/person, servera med potatis och senapscrème, också gärna med lite sallad till.