CHILIKOMBON - Grillkorv chili, flintastek trippelchili & brännhet karré

CHILIKOMBON - Grillkorv chili, flintastek trippelchili & brännhet karré

Grilla
Ingredienser
  • 1 paket Scan grillkorv chili
  • 1 förpackning Scan Flintastek trippelchili
  • 1 förpackning Scan brännhet karré

Tomatillosalsa med koriander

  • 2 avocado, skalade och urkärnade
  • 3 klyftor vitlök
  • 6 tomatillos, sköljda och urkärnade. Alternativt 3 askar physalis eller 6 st tomater
  • 1 knippe koriander, grovhackad
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 3 jalapeños, urkärnade och skivade
  • 3-4 st limefruktrer, pressade
  • salt och svartpeppar

Vattenmelonsallad

  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 500 g vattenmelon skivad i 3 cm tjocka skivor
  • 4 gula tomater
  • 100 g fetaost
  • 50 g ruccola

Syltad rödlök

  • 4 rödlökar, tunnskivade
  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 5 cm ingefära, krossad
Gör så här Tänd grillen och låt alla köttprodukter ligga framme för att få rumstemperatur. Börja med tomatillosalsan och ställ kallt. Gör därefter den syltade rödlöken och ställ svalt. Lägg flintasteken på grillen och gör därefter den första delen av melonsalladen. Grilla melonskivorna och tomaterna till salladen. Låt svalna. Lägg karrén på grillen, avsluta melonsalladen och toppa med fetaost samt rucola. Plocka fram salsa samt den syltade rödlöken. Ta fl intasteken när den nått en innertemp om 70° C och karrén när den är
genomstekt, låt vila. Grilla korven under tiden. Skiva karrén och flintasteken, servera med korven och alla tillbehör.


TOMATILLOSALSA MED KORIANDER:
Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och limesaft.


VATTENMELONSALLAD:
Skala, kärna ur gurkan och skär ner i mindre bitar. Blanda gurka med rödlök i en stor skål tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Grilla melonen på hög värme ca 1 - 1 ½ min på varje
sida. Dela tomaterna och grilla ca 1- 2 min på snittytan. Låt svalna. Tärna melonen och dela tomathalvorna i fyra delar. Toppa med smulad fetaost och rucola.


SYLTAD RÖDLÖK:
Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära. Låt svalna och slå därefter över rödlöken.