Scan råkorv Paprika & Vitlök med senapsslaw, chiliketchup och svartpepparbacon.

Scan råkorv Paprika & Vitlök med senapsslaw, chiliketchup och svartpepparbacon.

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 8-12 Scan råkorv, Paprika & Vitlök
  • 8 skivor surdegslimpa
  • 1 sats senapsslaw
  • 1 sats svartpepparbacon
  • 1 sats chiliketchup

Senapsslaw

  • ½ huvud salladskål, tunnstrimlad
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl amerikansk senap
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 msk socker
  • ½-1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk bruna senapsfrön

Svartpepparbacon

  • 2 paket Scan Piggham bacon eller 1 paket Scan grillbacon
  • svartpeppar

Chiliketchup

  • 1 dl Het chilisås till exempel Sriracha
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt & svartpeppar
Gör så här Senapsslaw: Börja med att salta kålen lätt, massera in saltet och låt dra i durkslag ca 30-40 minuter. Krama bort vattnet från kålen och pressa ur så mycket vatten som går. Blanda samman övriga ingredienser, smaka av. Vänd i kålstrimlorna och låt stå kallt i 30 minuter innan servering. Svartpepparbacon Stek eller grilla bacon på medel-hög värme. När det börjar bli klart, krydda rikligt med svartpeppar. När man är nöjd med färgen, låt rinna av på hushållspapper. Chiliketchup: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra socker och vinäger till rätt balans. Servering: Grilla eller stek korvar och bröd. Varva, bröd, slaw, korvar, ketchup och sist bröd, servera direkt.