Julskinka med senapsvinägrett och cheddar

För 10 personer
Ingredienser
  • 20 skivor Julskinka
  • 2 msk Senap, stark och söt
  • ½ dl Rapsolja, kallpressad
  • 1 st Apelsin, skal och saft
  • ½ tsk Nejlika, mald
  • 1½ Äpple, tärnat
  • 100 g Cheddar, grovriven
  • 100 g Rödkål, finstrimlad
Gör så här 1. Blanda senap med rapsolja, apelsinskalet och nejlika.

2. Lägg ut de tunna skivorna med skinka på tallrikar. Pensla skinkan med senapsblandningen.

3. Strö över äppeltärningar och cheddarost och dra ett par ordentliga tag med svartpepparkvarnen över.

4. Blanda rödkålen och ev apelsinfiléer med kvarvarande senapsblandning.
Smaka av med salt och peppar. Toppa skinkan med lite rödkålssallad.