Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 500 g Scan Nötfärs
- 1 dl Mjölk
- 1 dl Matlagningsgrädde
- ½ dl Ströbröd
- ½ Gul lök
- Kryddpeppar
- 1 st Ägg
- 1 tsk Salt
2. Bryn löken i olja och kryddpeppar. Låt svalna.
3. Blanda alla ingredienser och tillsätt svartpeppar och salt. Rulla till köttbullar och lägg i en ugnsfast form.
4. Baka av i ugn på 125° i några minuter tills de precis är klara.
5. Stek köttbullarna i smör tills de får fin yta.