Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

- 1 Scan fransyska, ca 1 kg
- 2 gula lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 100 g rotselleri
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl rödvin
- 7 dl vatten
- några timjankvistar
- 1 lagerblad
- 5 vitpepparkorn
- ev. 2 msk majsstärkelse
- olja och smör till stekning
- steksnöre
Svamp och rotfrukter
- 1 gul morot
- 2 persiljerötter eller palsternackor
- 2 gulbetor
- 5 potatisar
- 100 g champinjoner
- 100 g svamp an annan sort t. ex. Karl Johan eller trattkantarell
- 2 schalottenlökar
- 2 msk finskuren gräslök
- smör och olja till stekning