Sommarens godaste flintastek

Sommarens godaste flintastek

Grilla För 4 personer
Ingredienser

På grillen

  • 1 st Scan Flintastek Orginal

Morot- och avokadosallad

  • 6 morötter
  • 2 avokado
  • 5 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • ½ lime

Limeyoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • skal och saft av 1 lime
  • ½ msk honung
Gör så här 1. Börja med salladen. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av och spola morötterna hastigt i kallt vatten. Skala och skär avokadon i tärningar. Finstrimla salladslök och koriander. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg allt i en stor bunke, strö över flingsalt och vänd runt försiktigt. Pressa över limen och häll ev över lite olivolja. 2. Blanda yoghurt, limeskal, limesaft och honung. Smaka av med lite salt och peppar. 3. När glöden är grå är det dags att börja grilla. Skär några snitt i svålen. Grilla i 25 minuter. Vänd flera gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund. Skär flintasteken i tunna skivor och servera med salladen och limeyoghurtsåsen.