Pannbiff med lök

Pannbiff med lök

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl mjölk eller vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1½ krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk gul lök, riven
  • eller 2 msk finhackad fräst lök
  • 4-5 gula lökar
  • ½ tsk salt
  • ½-1 dl vatten
  • smör till stekning
Gör så här Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 8 biffar, ca 1 cm tjocka. Skala och skiva löken. Stek den i lite smör i en stekpanna på ganska svag värme, under omrörning tills den blivit guldgul. Späd med lite vatten och salta. Låt den bli mjuk under lock. Låt resten av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget, på ej för stark värme, 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. Lägg biffar och lök på ett varmt fat. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med lite soja och häll skyn på fatet. Servera pannbiffarna med lök, ett gott potatismos, inlagd gurka och kokta grönsaker.